7.05.2012

Viennetta Dondurma

CLICK FOR ENGLISH "Viennetta Ice Cream"
PER ITALIANO "Viennetta"



Yaz yaklaşıyor... Havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı... 
Dondurma tariflerine başlamanın vakti de gelmiştir o zaman..

Bu Viennetta benzeri dondurmayı geçen yıl yapmıştım, yayınlamak bu seneye kısmetmiş. Dondurma sevenlere tavsiye ederim..


Malzemeler:
100gr bitter çikolata
120gr şeker
3 yumurta akı
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
500gr taze krema (soğuk)

Üzerini süslemek için:
50gr bitter çikolata
10gr süt

Yapılışı:


  • İlk iş olarak yaklaşık 30 x 11 cm ebatlarında bir kek kalıbını streç film ile kaplayın
  • Yağlı kağıt üzerine kek kalıbının boyutlarına göre 3 dikdörtgen çizin.  


  • Çikolatayı 10 saniye 7-8 Hız doğrayın.
  • Spatula ile ortada toplayıp 4 dakika 50°C 2-3 Hız eritin.
  • Eriyen çikolatayı fırça yardımı ile yağlı kağıt üzerine sürerek dikdörtgenlerin içini boyayın. 


  • Çikolatayı buzluğa koyup soğumaya bırakın.
  • Temiz ve kuru hazneye şekeri koyup 20 saniye 10 Hız toz haline getirin ve kenara alın.
  • Kelebek parçasını takıp yumurta akları ve vanilya ile pudra şekerinin 70 gramını ekleyip 5 dakika 37°C 3-4 Hız çırpın. 


  • Köpürmüş yumurta aklarını derin bir kaba alın. 
  • Temiz ve kuru hazneye yine temiz ve kuru kelebek parçasını takın.
  • Krema ve kalan şekeri ekleyip 4-5 dakika 3 Hız çırpın. (3 Hızı geçmeyin yoksa çırpılmış krema yerine tereyağı elde edersiniz)


  • Kremayı da çırpılmış yumurta aklarının yanına alın ve spatula ile yavaşça ve havasını indirmeden karıştırın.


  • Kalıbın tabanına biraz kremalı karışımdan yayın.


  • Üstüne 1. kat çikolatayı koyun. (Çikolata yağlı kağıttan nazikçe ayırın)
  • Tekrar krema yayıp 2. çikolatayı da koyun. 


  • Bir kez daha krema yayıp 3. ve son çikolatayı da yerleştirdikten sonra kalan kremayı en üste düzgünce yayın. 


  • Derin dondurucuda 3-4 saat dondurun. 
  • Üzeri için 50gr çikolatayı 5 saniye 7 Hız doğrayıp spatula ile ortada toplayın.
  • Süt ekleyip 3-4 dakika 50ºC 2-3 Hız eritin.
  • Dorndurmayı buzluktan çıkartıp servis tabağının üzerine ters çevirerek streç filmi çıkartın.
  • Sıkma Torbası ya da yağlı kağıttan önceden yapmış olduğunuz külah yardımıyla çikolatayı dondurma üzerine sıkarak süsleyin. Servis yapmayacaksanız tekrar buzluğa geri koyun.
  • Servis yapmadan 10 dakika önce derin dondurucudan çıkartın.
  • Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder