21.05.2012

Domates Soslu Biftek: Carne alla Pizzaiola

CLICK FOR ENGLISH "Beef alla Pizzaiola"
PER ITALIANO "Carne alla Pizzaiola"


Geçen yazımda çiçek aldığımdan bahsetmiştim. Bugün fotoğrafını da eklemek istedim. Balkon sefasını sevenler, yeri ve imkanı olanlar için bir fikir verir belki.

Önceki yazımı okumamış olanlar için tekrar edeyim, resimdeki çiçekler Petunya'nın sarkan bir çeşidi olan Surfinia çeşitleri. Biraz daha büyüyüp balkonun ön cephesini kapladıklarında tekrar fotoğraflandırırım.


Şimdilerdeki yeni çiçeklendirme projemiz ise balkona sarmaşık koymak. Henüz tam karar verdik sayılmaz.

Zaten küçük olan balkonumuzun sol tarafındaki artık iyice devleşen Yucca'yı çıkartarak, onun yerine ahşap arkalıklı bir sarmaşık saksısı alıp sarmaşık ekmek, böylece hem yerden kazanmak hem de balkonu yeşillendirmek niyetimiz var ama daha önce hiç sarmaşık tecrübemiz olmadığı için piyasadaki milyon çeşit sarmaşıktan hangisini seçeceğimiz konusunda kararsızız. 

Başlıca kriterlerimiz yaz-kış her tür hava koşuluna dayanıklı, pek yaprak-çiçek dökmeyen, bakımı kolay, fazla sinek-böcek-arı çekmeyen bir tür. Hakikaten var mı acaba öyle bir tür diye de ara sıra kendime sormuyor değilim! :)

An itibariyle yasemin fikrine daha yakınım sanki. Fazla sinek böcek sorunu yaratmıyorsa belki o olabilir. Eğer aranızda sarmaşık tecrübesi olan varsa tüm görüşlere açığım.

Fotoğrafa bakıp da bugünkü tarif neden tavada diye düşünen varsa hemen yanıtlayayım. Ben bu tarifi tavada pişirmeyi daha çok seviyorum. Yoksa Thermomix'in İtalyanca klavuz kitabı olan Io e il mio Bimby'de buna benzer bir tarif var. Sosu elbette sevgili robotumuzda hazırladım ki bana gönül koymasın :)
 
Malzemeler:

500gr ince dilimlenmiş biftek
Sızma Zeytinyağı
Un
3-4 diş sarımsak, hafif dövülmüş

Sos:
400gr kiraz domates konservesi
20gr zeytinyağı
Bir avuç fesleğen yaprağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Bir tutam şeker

Yapılışı:


  • Kasaptan aldığınız ince dilimlenmiş etlerin fazla yağlarını kesin ve kenarlarına hafif çentik atın (pişme esnasında kıvrılmalarını önlemek için)
  • Kağıt havlu ile silerek etlerin nemini alın ve hafif unlayın
  • Sos için domates konservesi ve zeytinyağını koyup 10 dakika 100ºC 2 Hız pişirin.
  • Tuz, biber, şeker ve fesleğeni ekleyip 15 saniye 6-7 Hız karıştırın. Spatulayla hazne duvarına dağılan sosu toplayıp 5 dakika daha 100ºC 2 Hız pişirin
  • Sos pişerken etleri de pişirmeye başlayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sarımsakları yapışmaz yüzeyli tavaya alıp sarımsaklar hafif kızarana kadar pişirin. 
  • Kızaran sarımsakları tavanın kenarına itip etleri pişirmeye başlayın. (Etlerin hepsini aynı anda tavaya almayın. Tavaya sığan kadarını önlü arkalı pişirip ayrı tabağa alın ve kalan etleri pişirmeye devam edin)
  • Pişen tüm etleri tavaya geri alıp sosu da ilave ederek 5 dakika daha kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun...


Öneri: Ben yanına özellikle patates püresi ve salatayı çok yakıştırıyorum.

 


2 yorum:

  1. Che bello! Stavo cercando ricette turche da fare col Bimby e invece ho trovato una turca che scrive un blog di ricette ! :) ...peró la carne alla pizzaiola non è tanto una ricetta del nostro paese. Visto che mi sembri molto esperta, a questo punto mi dovresti dire come fare a preparare yayla çorbası, patatesli köfte, çiğ köfte ecc. col Bimby!!!  :) Selam. Zuhal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciao Zuhal,

      Allora anche tu stavi facendo proprio la stessa cosa che ho fatto io quando mi hanno regalato il mio Bimby :)
      Avevo cercato anch’io delle ricette turche ma quando non ho trovato nulla, ho iniziato questo blog.

      Hai ragione, non mi concentro solo sulla cucina turca, condivido anche le ricette internazionali che mi piacciono.

      Certamente ho anche ricette turche come Ezogelin Corbasi, Nohutlu Yayla Corbasi, Acuka, Acili Ezme, Taze Tarhana Corbasi, Humus, Muzlu Tavuk Gogsu, Acma, pane...ecc.

      Sto cercando di aumentare la quantità delle ricette turche, ma siamo in due in famiglia e per il bene del blog abbiamo già messo su peso, quindi ultimamente vado più a rilento nel cucinare nuovi piatti:), comunque se le cerchi nel blog puoi trovarle facilmente.

      Grazie per le tue belle parole, ma io non sono uno chef e neanche molto esperta. Ho creato questo blog più che altro per condividere le mie esperienze con persone come me e te che non trovano ricette in turco per il bimby.

      Per quanto riguarda le ricette che hai detto nel tuo messaggio ... Tranne yayla corbasi, non le ho provate a cucinare col Bimby. Non so quanta esperienza tu hai avuto col Bimby, ma non credo che sarebbe una buona idea cucinare patatesli kofte nel boccale. Essendo un piatto delicato il cibo si schiaccerebbe facilmente.
      Hai 2 opzioni, o lo cucini al Vapore col Bimby o in modo più tradizionale e quindi nel forno. Non ho provato a fare cig kofte ne con ne senza Bimby. Volevo fare mercimek koftesi ma non so quando ne avrò l'opportunità. Ho già tante ricette da pubblicare tra le quali c’è anche kasarli kavurmali pide. Ma comunque fammi sapere se ti viene in mente qualcosa, potrei provare a farle prossimamente.

      Se invece hai alcune ricette che ti piacciono particolarmente e che ti vengono bene, puoi fare alcune foto e mandarmi la ricetta. Posso pubblicarle a tuo nome.

      Buone divertimento con il tuo Bimby ;)

      Gorusmek uzere...

      Sil