14.06.2010

Nutella

CLICK FOR ENGLISH "Nutella"
PER ITALIANO "Nutella"
 

Malzemeler:
120gr kavrulmuş fındık
120gr şeker
100gr bitter çikolata
100gr sütlü çikolata
100gr beyaz çikolata
100gr tam yağlı süt
80gr ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı Brandy

Yapılışı:
  • Fındık ve şekeri hazneye koyun ve 30 saniye 7 Hızda çalıştırın
  • Çikolataları elinizle kırarak ekleyin. 30 saniye 7 Hızda çalıştırın
  • Süt, ayçiçek yağı ve brandy ekleyin. 7 dakika 50°C 4 Hız pişirin
  • Cam kavanoza doldurun.
  • Ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında saklayın.

Afıyet olsun...

Not: Buzdolabında koyulaşacaktır.

Not 2: Bu tarifle yaptığım nutellayı tart yaparken de kullandım, süper oldu:)
 

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.
Dudi'ye paylaşım için teşekkürler

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder