27.01.2010

Sade Ekmek

Bu tarifte kullanılan hamuru hem ekmek, hem de pizza hamuru olarak kullanmak mümkün.

Malzemeler:
330gr oda sıcaklığında su
20gr zeytinyağı
10gr şeker
15gr yaş maya
600gr un
10gr tuz

  • Hazneye tüm malzemeleri şu sırayla koyun: su, zeytinyağı, şeker, maya, un ve tuz.
  • 2dakika yoğurma modunda yoğurun.
  • Derin bir kaba alın. Kabın üzerini temiz bir bez ya da streçle örterek en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalandıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisi üzerinde istediğiniz şekli vererek önceden 180° ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarttıktan sonra sertleşmemesi için üzerini temiz bir bezle örtün.

Afiyet olsun....

Not: Eğer mayalanma süresini 2-3 saate çıkarırsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz. Ekmeğin hazmı da kolay olacaktır. (Ben şekil verdikten sonra da yarım saat mayalanmaya bıraktım ama şart değil)

Not 2: İstediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Benim yaptığım gibi yapmak için hamuru elinizle yaklaşık 25x35cm boyutlarında açın. (gerekirse yüzeyi ve ellerinizi unlayın açarken) Daha sonra hamurun kenarlarına bıçakla aşağı doğru VEREV çizikler atın ve ortasına doğru kapatın. Anlatması zor yapması kolay bir yöntem olduğu için yaparken resmini çektim. Eminim çok daha açıklayıcı olacaktır.

Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder